Compus Bituminos Disprobit

  Compus hidroizolator în dispersie apoasă bitum-cauciuc (densitate medie)

  TYTAN Disprobit este o dispersie bituminoasă apoasă, uşor modificată cu cauciuc sintetic. Este utilizat pentru realizarea hidroizolaţiilor generale şi pentru reparaţiile şi recondiţionările straturilor acoperitoare (hidro)izolatoare ale acoperişurilor.
  TYTAN Disprobit este ideal pentru climatul temperat European – membranele sunt foarte rezistente la fisuri sau crăpături provocate de îngheţ (aşa cum apar la drumurile asfaltate). TYTAN Disprobit formează membrane rezistente la apă, la condiţiile atmosferice defavorabile, la acizi şi la baze în concentraţie redusă. Datorită proprietăţilor tixotropice excelente, produsul aplicat în strat subţire nu curge de pe suprafeţele verticale, chiar şi în cazul temperaturilor ridicate.
  TYTAN Disprobit se poate folosi pe substraturi uscate sau umede şi aderă pe majoritatea materialelor suport uzuale utilizate în construcţii. Produsul poate fi combinat cu polistirenul extrudat şi sau expandat.

  APLICAŢII

  • Renovarea si pastrarea materialelor protectoare de acoperis realizate din carton bitumat, metal, placaje ceramice (tigla)
  • Materiale hidroizolante de acoperis pe substraturi realizate dintr-un strat de carton bitumat, plasa/strat de armare/ranforsare, membrane textile etc.
  • Hidroizolare a partilor de subsol ale cladirilor (de exemplu sub plăcile de la cota ±0,00 sau inferioare în subsoluri, garaje, parcaje subterane, demisoluri, fundaţii) dar şi pentru terasele circulabile/necirculabile, balcoane, logii şi alte suprafeţe exterioare tip terasă
  • Izolare hidrofobica a partilor situate sub cota ±0,00 la subsoluri, demisoluri şi alte zone sau elemente îngropate parţial sau total ale cladirilor (de.ex. la fundaţii)
  • Se aplică şi lucrează pe suprafete uşor umezite şi uscate
  • Nu curge de pe suprafeţe verticale
  • Nu contine solvenţi

  Pregătirea suprafeţelor: Suprafeţele nu trebuie să fie îngheţate sau acoperite cu chiciură, brumă sau cu apă care bălteşte. Curăţaţi praful, asperităţile şi toţi ceilalţi contaminanţi. Îndepărtaţi rugina de pe suprafeţele metalice şi umpleţi toate gaurile, golurile şi crăpăturile cu produse de reparare specifice. Pereţii fundaţiilor (suprafeţele rugoase sau absorbante) precum şi cele ale pereţilor din beton susceptibile a fi expuse presiunii apei (pereţii şi elementele de constructii noi) să-şi atingă parametrii de rezistanţă finali în exploatare. La repararea învelitorilor acoperişurilor vechi: înlăturaţi resturile de materiale şi alţi contaminanţi, bulele şi umflăturile tăiaţi-le transversal şi lipiţi-le cu compus bituminos cu fibre TYTAN APA STOP sau cu adeziv TYTAN Abizol KL DM. Umpleţi spaţiile, golurile şi găurile cu compus bituminos cu fibre TYTAN APA STOP sau cu mastic cauciuc-bitum Abizol G.
  Inainte de toate aplicaţiile folosiţi amorsă/grund TYTAN Disprobit Primer Concentrat (nu folosiţi amorse, grunduri sau primeri pe bază de solvenţi) şi aşteptaţi până la uscarea completă a amorsei sau  TYTAN Disprobit în diluţie 1:2 (aplicare într-un strat).

  Aplicare: Aplicaţi “la rece”. Amestecaţi foarte bine cu un mixer cu viteză de amestecare redusă. Utilizaţi suportul şi folosiţi pentru aplicare o perie, o spatulă sau o pensulă. Stratul următor trebuie aplicat numai după cel precedent este întărit şi uscat complet. Straturile trebuie aplicate succesiv perpendicular unul în raport cu celălalt. Reparaţiile straturilor acoperitoare (hidro)izolatoare ale acoperişurilor: aplicaţi cel puţin 2 straturi. Pentru a prelungi durata de viaţă a stratului hidroizolant este recomandat să împrăştiaţi/aplicaţi pe ultimul strat de material hidroizolator proaspăt aplicat, material de acoperire nisip.
  Straturilor acoperitoare continue (hidro)izolatoare ale acoperişurilor: Aplicaţi un strat uniform de TYTAN Disprobit pe întreaga suprafaţă şi aşteptaţi să se întărească. Derulaţi plasa din polipropilenă / materialul textil / membrana şi aplicaţi TYTAN Disprobit în fâşii cu lăţimea dimensiunii unitare a plasei (nu uitaţi să realizaţi suprapunerea plaselor pe minim 1 ochi / 10 cm) şi aşteptaţi să se întărească. Aplicaţi din nou un strat uniform de TYTAN Disprobit şi înglobaţi complet materialul de ranforsare pe întreaga suprafaţă şi aşteptaţi să se întărească. Numai după ce acest strat s-a întărit aplicaţi stratul final de TYTAN Disprobit pe întreaga suprafaţă şi împrăştiaţi/aplicaţi pe ultimul strat de material hidroizolator proaspăt aplicat, material de acoperire nisip.
  Lucrari generale de hidroizolaţii (fundaţii/terase etc): După aplicarea amorsei/grundului TYTAN Disprobit Primer Concentrat şi uscarea completă a acestuia, aplicaţi uniform cel puţin două straturi de TYTAN Disprobit. Toate muchiile trebuie întărite cu făşii de material textil şi benzi adezive. Aşteptaţi câteva zile până când umiditatea se evaporă din întreaga structură a sistemului hidroizolator şi presăraţi pe zonele/muchiile perimetrale pâmănt cu precauţie pentru a nu deteriora hidroizolaţia.
  Curăţare: Curăţaţi cu apă iar cănd este întărit curăţaţi cu solvenţi organici.
  A nu se utiliza la interiorul clădirilor.

  Durata de depozitare a produsului în ambalajul original, păstrat la temperaturi cuprinse între 5ºC şi +35 ºC într-un spaţiu uscat este de 12 luni de la data fabricaţiei. Feriţi produsul de îngheţ.

  PARAMETRII
  Temperaturile de aplicare+5oC la +30oC
  Culoareneagra
  Grosimea stratului~ 1mm
  Consistenţăsubstanţă densă tixotropică
  Timp de uscare pentru un stratpână la 6 ore
  Consum – amorsare / grunduire0,2 – 0,5 kg/m² pentru 1 strat
  Consum – hidroizolare0,8 – 1,2 kg/m² pentru 1 strat
  Nr. de straturi la amorsare / grunduire1 strat
  Nr. de straturi pentru hidroizolare2 – 4 straturi, în funcţie de cerinţe şi de metoda de aplicare

  Datele tehnice şi instrucţiunile de aplicare sunt declarate în condiţii standars de temperatură de +23ºC ± 2ºC şi umiditate de cca. 60%. Temperaturile mai scăzute sau o umiditate mai ridicată pot mări timpul de întărire.

  STANDARDE
  În concordanţă cu cerinţele din norma Poloneză PN-B-24000DN:1997. Produsul are Certificat de Conformitate în concordanţă cu reglementările Centrului Polonez de Cercetare şi Certificare.

  Ambalare: 10 si 20 kg

  PORTOFOLIU PRODUSE

  Certificare ISO 9001:2008

  Facebook

  Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
  Top PromoKasa.ro