Aplicare Spuma Poliuretanica pentru Pistol

Pregătire

Suprafeţele de lucru trebuie curăţate şi degresate. Acestea pot fi ude, însă nu îngheţate.
Este recomandată umezirea suprafeţei de lucru (1)- se îmbunătăţeşte astfel aderenţa şi structura celulară a spumei după întărire
Montarea tocurilor de uşi şi ferestre nu poate fi realizată fără utilizarea elementelor de susţinere mecanice
Tubul trebuie adus în mod natural la temperatura recomandată (2) – cel mai bine prin imersarea în apă la temperatura camerei. Atenţie! Nu utilizaţi apă caldă sau fierbinte.
Agitaţi tubul de câteva ori înainte de utilizare (3).
Înlăturaţi capacul din plastic şi înfiletaţi tubul în pistol (4).
Aplicare

În timpul aplicării spumei, menţineţi tubul cu capul în jos.
În timpul aplicării spumei dintr-un tub nou, ţineţi trăgaciul apăsat pentru aprox. 5 sec. Lăsaţi spuma să umple aplicatorul şi eliminaţi aerul umed.
Cantitatea de spumă extrudată poate fi controlată cu ajutorul trăgaciului – folosiţi dispozitivul de reglare a debitului.
La înlocuirea tubului, agitaţi cu putere noul tub. Desfiletaţi tubul gol şi înlocuiţi-l imediat, pentru a vă asigura că în pistol nu rămâne aer. Operaţiunea trebuie efectuată rapid, în 60 sec, pentru a evita întărirea spumei în echipament. În timpul lucrului, tubul trebuie să fie întodeauna ataşat de pistol, chiar dacă este parţial înfiletat, pentru a menţine presiunea constantă a spumei. După înfiletarea unui nou tub în pistol, curăţaţi cu grijă aplicatorul, cu ajutorul unui cuţit.
Dacă nu intenţionaţi înlocuirea tubului şi doriţi să terminaţi lucrarea, desfiletaţi tubul golit şi curăţaţi imediat resturile de spumă de pe pistol cu ajutorul Agentului de curăţare TYTAN – este foarte greu de curăţat pistolul după întărirea spumei în interior.
Spuma expandează cu 50%-200% (în funcţie de tipul produsului) până la întărirea totală. Lăsaţi un spaţiu de gardă (liber) pentru a compensa expandarea spumei.
Rosturile mai late de 5 cm trebuie umplute treptat, în straturi (aplicaţi alt strat după uscarea precedentului).
Umezirea suprafeţei şi a spumei îmbunătăţeşte aderenţa şi structura celulară a spumei întărite.
După întărire înlăturaţi excesul de spumă mecanic (de exemplu cu ajutorul unui cuţit) (5).
După întărirea totală protejaţi spuma împotriva radiaţiilor UV prin acoperirea cu etanşant, tencuială sau vopsea.
Curăţare

Curăţaţi cu Agent de curăţare TYTAN înainte de întărire. Spuma întărită poate fi înlăturată numai mecanic.
Observaţii

Spumele poliuretanice nu aderă la anumite suprafeţe netede, precum: polietilena, polipropilena, teflonul sau siliconii, şi nici la suprafeţe nedegresate.
Urmaţi instrucţiunile referitoare la temperatura recomandată de aplicare şi la temperatura recomandată a tubului. Pentru rezultate optime şi pentru a obţine productivitatea maximă, aplicaţi spuma la o temperatură a mediului de +23°C.
CITIŢI ÎNTODEAUNA INSTRUCŢIUNILE DE PE ETICHETA PRODUSULUI, ÎNAINTE DE UTILIZARE

Comentariile sunt inchise.