Adeziv Poliuretanic Polistiren

  TYTAN STYRO 753 O2

  Tytan Professional STYRO 753 este un adeziv poliuretanic profesional în tuburi cu aerosol pentru lipirea şi fixarea izolaţiilor realizate din polistiren la exterior sau în interior, umplerea rosturilor sau îmbinărilor de dilataţie ale sistemelor de izolare termică (termosisteme) precum şi pentru lipirea şi izolarea panourilor izolatoare pentru pereţi. Adezivul este compatibil cu toate sistemele de termoizolare externă din construcţii – External Thermal Insulation Composite Systems (ETICS*) pe bază de polistiren disponibile pentru utilizatori pe piata materialelor de construcţii.
  Produsul este prevăzut cu un nou tip special de valvă. Construcţia acestei valve reduce semnificativ riscul blocării şi îmbunătăţeşte etanşeitatea la scurgerea gazelor, si din acest motiv produsul are durata de utilizare şi de depozitare îmbunătăţite.
  Tytan Professional STYRO 753 nu emite vapori priculoşi de MDI pe durata aplicării avănd o formulă chimică inhibitori şi fiind produsă după o tehnologie modernă (CLASA O2). Expunerea repetată la MDI poate cauza sensibilitatea şi afecţiuni ale sistemului respirator, piele, alergii, şi astm bronşic. Produsul este rezistent la acţiunea mucegaiului, este rezistent la temperature extreme (de la -60ºC la +100ºC), umiditate şi îmbătrînire. În plus, adezivul are o aderenţă excelentă la majoritatea materialelor uzuale de construcţii:
  polistiren expandat si extrudat
  • beton
  • tencuială
  • cărămidă
  • lemn
  • ciment
  • PVC rigid
  • membrane bituminoase
  • spume poliuretanice rigide (PUR)

  • aderenţă puternică şi durabilă la polistiren şi alte materiale tipice de construcţii uzuale
  • izolare termică îmbunătăţită
  • reducerea şi evitarea apariţiei punţilor termice
  • fără emisii de vapori de MDI – siguranţa şi securitatea la aplicare este îmbnătăţită (CLASA O2)
  • o noua generaţie de valve – sistem anti-blocare şi anti-scurgere a gazelor
  • potrivit pentru utilizări la interior şi exterior
   sensibilitate scăzută la ciuperci şi alge
  • sporeşte productivitatea şi facilitează execuţia rapidă a lucrărilor de izolare – conectorii mecanici pot fi aplicaţi după numai 2 ore
   aplicare foarte uşoară

  *) Sistemele Termoizolante Exterioare Compozite – External Thermal Insulation Composite System (ETICS) la care polistirenul expandat/extrudat este utilizat; compatibil dacă adezivul este utilizat conform recomandărilor Selena.

  STANDARDE
  Tytan Professional STYRO 753 satisface cerinţele:
  EN ISO 845, EN 13 501 / DIN 4102, DIN 53428, DIN 53455, DIN 53421, DIN 53422, DIN 52612 si ETAG 004.

  • utilizarea pentru toate tipurile de termosisteme (sisteme izolatoare ETICS*)
  • lipirea polistirenului expandat şi extrudat pe materialele de construcţii sau materiale suport uzuale
  • etanşarea spaţiilor între panourile de polistiren sau a spatiilor dintre alte materialeProiectarea Îmbinării: dimensiunea recomendată a stratului aplicat ≤30 mm lăţime; spaţiile dintre polistiren şi perete ≤ 5 mm, după presare.
   Pregătirea suprafeţei: suprafaţa de lucru trebuie curăţată şi degresată, fără praf, ulei, grăsimi şi gheaţă. Îndepărtaţi toate resturile de material sau pelicule de acoperire de pe suprafeţe, în special cele deteriorate sau care nu aderă la suport. Curăţaţi şi degresaţi suprafaţa cu acetonă, izopropanolol, etanol (metale, sticlă) sau detergent (materiale plastice). În cazul aplicării pe straturi suport necunoscute, testarea iniţială a produsului este obligatorie. Neteziţi suprafeţele şi golurile (înlăturaţi tencuiala placată şi vopseaua deteriorată).
   Aplicare: Utilizaţi întotdeuna profile de fixare! Tubul trebuie adus în mod natural până la temperatura camerei (e.g. prin imersarea lui in apă caldă). Atenţie! Nu utilizati apa caldă peste 30 oC sau apă fierbinte. Agitaţi tubul de câteva ori înaintea aplicării (circa 30 sec.). Înlăturaţi capacul protector şi înşurubaţi dispozitivul de înfiletare al pistolului. Este recomandată umezirea suprafeţei cu apă la o temperatură ≥ 0oC.
   Cea mai eficientă metodă de aplicare (recomandată): Aplicaţi adezivul pe perimetrul plăcii cu un cordon de dimensiune ~3 cm, păstrând ~2 cm distanţă de la margine, şi un singur cordon de adeziv intermediar, pe centrul plăcii (în lungul laturii lungi a plăcii). Uniţi placa cu peretele imediat după aplicarea produsului, presaţi uşor şi ajustaţi placa la suprafaţa suport utilizănd un dreptar cu bulă (poloboc). Poziţia plăcii poate fi corectată într-un interval de timp de cca. 5 – 15 min. de la aplicarea adezivului. Timpul maxim pentru lipirea plăcii pe suprafaţă este sub 5 minute, incepând din momentul aplicării adezivului. La grinzile şi buiandrugii de faţadă susţineţi plăcile până când lipirea se realizaeză (adezivul se întăreşte). In cazul unor curenţi sau vând puternic şi în rafale utilizaţi o plasă de susţinere.
   Curăţare: Curăţaţi cu Agent de curăţare special ECO Cleaner TYTAN Professional înainte de întărire. După întărire, spuma poate fi înlăturată doar mecanic.
   Atenţie: Polistirenul poate fi dizolvat de catre ECO Cleaner.
   Notă: Produsul nu aderă la polietilenă, polipropilenă, poliamidă, silicon şi Teflon.
  PARAMETRIISTANDARDE / CONDIŢII
  Temperaturile de aplicare ambientală0oC – +30oC (optim +20oC)-
  Temperatura tubului+10oC – +30oC (optim +20oC)-
  Timp de deschidere (de lipire)< 5 min-
  Timp de ajustare< 15 min.-
  Timpul minim de ancorareîn circa 2 ore-
  Absorbţia de apă*≤ 1,5%-
  Aderenţa la beton> 390 kPa
  Aderenţa la polistiren> 100 kPa
  Conductivitate termică0.036 W/mK
  Clasa de rezistenţă la focE / B3EN 13 501 / DIN 4102-1
  Solventi (înainte de întărire)***Agent de Curăţare Eco-Cleaner Tytan Professional
  Acoperire / Productivitate**până la 10 m2 suprafaţă izolatăConţinut net 830 ml
  PORTOFOLIU PRODUSE

  Certificare ISO 9001:2008

  Facebook

  Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
  Top PromoKasa.ro